Sentire Haptotherapie Tilburg

Haptonomie in Tilburg

Rian Heijne

Ik ben Rian Heijne, voor mijn manier van begeleiden staan de volgende woorden centraal: zorgvuldig, respectvol, met humor, speels en samen. Zo ga ik samen met iemand op zoek naar waar je stagneert, waar je tegen aanloopt en wat je vrij kan maken. Ik wil de weg begaanbaar maken, maar je moet de weg wel zelf lopen….
Ruim 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met haptonomie, omdat ik zelf vastliep in een aantal zaken. Tot op de dag van vandaag ben ik er blij om dat ik toen bij een haptonoom terecht kwam. Het heeft mij enorm geraakt, het heeft mij in beweging gebracht. Ik heb mijn oorspronkelijke werk opgegeven en ben me gaan scholen in haptotherapie. En weer wat later heeft dat er toe geleid dat ik mijn eigen praktijk Sentire heb opgezet. Sentire betekent zowel in het Latijn als in het Frans: voelen.

Mogen en durven voelen wat er te voelen is, daarvoor gaan staan en daarvoor verantwoordelijkheid nemen, dat staat voor mij centraal binnen haptotherapie . Uit ervaring weet ik hoe verhelderend en ondersteunend haptotherapie kan zijn in je eigen ontwikkeling. Ik blijf het daarom bijzonder vinden om mensen te mogen begeleiden, om mensen te ont-moeten. Door aan te raken wordt iemand geraakt. Dat geeft vaak het gevoel dat je gehoord en gezien wordt, dat brengt je dichter bij jezelf en dan durf je weer te gaan staan….. Aan dit proces wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

Voordat ik als haptotherapeut aan de slag ging heb ik in Nijmegen aan de Universiteit Sociale Pedagogie en Andragogie gestudeerd. Na mijn studie heb ik jaren gewerkt als docent Pedagogie en Psychologie aan verschillende onderwijsinstellingen in de gezondheidszorg en jeugdwelzijnswerk. Ik heb les gegeven aan jongeren en volwassen. Daarna heb ik een jaar binnen de uitvaartwereld gewerkt en sinds 1999 ben ik met veel plezier werkzaam in mijn eigen praktijk.
Naast de haptotherapie heb ik me ook verdiept in het werken met opstellingen en volg ik op dit moment een opleiding voor kunstzinnig en dynamisch coachen. Ik ben altijd bezig met weer nieuwe dingen uitproberen, zelf ontdekken, speels en serieus, dat betekent dat ik mezelf breed in kan zetten, ik breng mezelf in en mijn belangrijkste hulpbron is haptotherapie.

Belangrijke gegevens met het oog op vergoedingen:
AGB code praktijk: 90(0)10114
AGB code zorgverlener: 90031152
Kamer van Koophandel nr.:18079658
VVH lidnummer: 567