Sentire Haptotherapie Tilburg

Haptonomie in Tilburg

Haptonomie

Wat is Haptonomie?

Haptonomie houdt zich bezig met alles wat met voelen en het gevoelsleven te maken heeft. Ons gevoel is ons grootste zintuig, wij voelen over en met ons hele lijf. We voelen via de directe aanraking aan het lichaam. Naast deze manier van het voelen, is er ook een voelen wat meer te maken heeft met emoties: waar word je door geraakt, wat doet dat met jou en wat doe jij als je geraakt wordt? Sla je op de vlucht, ga je de strijd aan of verkramp of verstil je?

Meer weten over de toepassing van haptonomie?

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie en is er op gericht je weer in contact te brengen met jezelf en met je gevoelens. In onze moderne, snelle wereId wordt sterk de nadruk gelegd op het verstand, het willen, het moeten, het presteren om ‘erbij’ te blijven horen. Wat iemand voelt lijkt minder van belang, door het wegstoppen of negeren van gevoelens kunnen echter allerlei klachten ontstaan. Om te kunnen helen, is het van belang dat je ‘heel’ mag zijn; dat er een balans mag komen dus denken, voelen en doen. In een haptotherapeutische begeleiding wordt gewerkt met:

  • – de positieve werking van aangeraakt worden
  • – ervaring opdoen, gericht op beleven en voelen
  • – het gesprek, om woorden te geven aan wat is gevoeld en beleefd.

Zo kan haptotherapie je helpen om (onverwerkte) emoties te verwerken, te gaan vertrouwen op je eigen gevoel en keuzes te maken die overeen komen met je gevoel.

Meer weten over haptotherapie?

Vaak gestelde vragen

Veel mensen hebben vragen over hoe haptotherapie precies in zijn werk gaat, wat kun je verwachten, wat gebeurt er precies? Daarom kun je hier alvast een antwoord lezen op de meest gestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen